top of page

Om

Bakgrunn

Manuela har alltid vært opptatt av omgivelser og hvordan vi påvirkes av dem. Romløsning og form har vært interesseområder helt fra barndommen av.

Det å føle seg vel er et resultat av at romløsningen fungerer optimalt i tillegg til at omgivelsene gjenspeiler beboerne og deres behov. Derfor er det viktig å behandle en byggeprosess eller oppussingsprosess individuelt.

Funksjonalitet, estetikk og opplevelse er nøkkelord i hvert prosjekt.

Studier

Manuela har studert arkitektur & design ved fiuni school of architecture & design i Stavanger, uteksaminert 2011. Før dette har hun studert interiør ved NKI og skrevet en godt lest interiørblogg. Foto er også en lidenskap, i tillegg til ulik form for uttrykk av kunst. Hun har hatt utstillinger av malerier på bl a Sandnes Brygge, Folken Stavanger og 4 årstider kafé.

 

 

Kurs

- 2006 Archicad Grunnkurs

  Arktis

- 2011 Inventor kurs i regi av Ceteq engineering

- 2016 ArchiCad kurs i regi av ABACUS A/S

- 2018 Masters of Archicad med

  Eric Bobrow

- 2018 Masterclass Frank Gehry

- 2018 Fargerådgiver Interiør, NCS

  Norwegian Color Senter AS

- 2019 Eksteriør, utvendig fargesetting, NCS

  Norwegian Color Senter AS

- Lærdommer fra Fehn, NAL

  Norske Arkitekters Landsforbund, 2014/2019

Erfaring

Tidligere har Manuela jobbet hos Abacus Arkitekter AS i Stavanger. Her har hun i hovedsak tegnet eneboliger, tomannsboliger, tilbygg, hytter og interiør. Hun har også vært med å utvikle designkonseptet for Eko-mod AS, søsterselskapet til Abacus Arkitekter AS.

Forøvrig har Manuela skrevet en godt lest interiørblogg siden 2009, Mrs. Hardy. Hun har stylet boliger som både var for salg og for interiørmagasiner som BoBedre, BoligPluss, Maison, Aftenbladet BO mm.

Fokuset er alltid å levere holistiske, estetiske og brukervennlige løsninger for kunden.

Fordelen med interiørbakgrunnen, er at Manuela kan levere alt fra arkitekttegninger til siste beskrivelse av de minste detaljer i interiøret. Målet er å få god helhet gjennom hele prosjektet.

Manuela har i stor grad arbeidet med skisseprosjekter, men jobber også med hele prosjektet om ønskelig. 

Hittil har hun tegnet tilbygg, påbygg, interiør, fasadeendringer, hagestuer, garasjer, eneboliger, hytter, tomannsboliger, interiør for næring og spesielle mikrokonsepter for bl a hytter. 

Hun holder også kurs/foredrag i kreative prosesser, interiør og fargelære, bl a i regi av NCS Norwegian Color Senter og Norske Nettkurs

 

Arbeidsmetode

Å jobbe tett med oppdragsgiver er alltid punkt én for å finne den beste løsningen. Det starter som regel med en befaring eller et møte, der man sammen går over hva tiltakshaver/kunden ønsker. Deretter blir det oversendt et prisestimat for det ønskede arbeidet, hvorpå kunden bekrefter videre samarbeid. Hardy trekker seg så tilbake i skisseprosessen. Med kundens romprogram, behov og ønsker som utgangspunkt, samt tomtens beskaffenhet, vil hun skape noe unikt for hver kunde.

Etter presentasjon til oppdragsgiver av denne boligen/hytten, åpnes det opp for justeringer. Arkitekten påser at justeringene ikke forringer designet, men ser behovet for tilpasning for hvert enkelt prosjekt.

Manuela bruker BIM som et hovedverktøy. BIM står for bygningsinformasjonsmodellering. Fordelen med å bruke BIM, er blant annet at du som kunde lettere kan se for deg prosjektet i 3D, og Manuela som arkitekt kan presentere nærmest fotorealistiske bilder av sluttresultatet under prosjektering. I tillegg til dette jobber Manuela med  frihåndsskisser og i enkelte tilfeller fysiske modeller for best mulig resultat.

Hardy har egne samarbeidspartnere som står for fotorealistsik rendering og ved behov også dak-tjenester.

Ansvarlig søker

Hardy har også erfaring med å ta søknadsarbeid fra A til Å, nabovarsling til ferdigattest. En vanlig fremdrift her, er at hun tar seg av nabovarsling og rammesøknad, mens prosjektet ligger ute på anbud. Deretter kan byggefirmaet som velges, ta søknadsarbeidet videre fra IG (igangsetting) søkes. Manuela står kun som ansvarlig søker i egne prosjekter og tar ikke søknadsarbeid utenom dette.

Manuela har søkt og fått godkjent vedtak i følgende kommuner hittil:

Sandnes, Stavanger, Sola, Randaberg, Klepp, Hå, Strand, Sandefjord, Tønsberg, Porsgrunn, Risør og Egersund.

Deler av overskuddet går til veldedige organisasjoner.

Akkurat nå går det til Hope Hamisi, et skoleprosjekt i Hamasi, Kenya.

Spesialisering:

 

Enebolig

Hytte

Konseptutvikling

Team

Blazej Tomasz Cierpial, fulltid 

// Master i Arkitektur ved University of Strathclyde, Glasgow

Naomi Hardy, ekstrahjelp

// Farge og interiør, kontorarbeid

Tobias Klepp, ekstrahjelp

// Media

Manuela Hardy, fulltid (og vel så det)

// Diplomarkitekt, styrer sjappa

Vi har også en egen 3D-artist som tar seg av de fleste illustrasjonene

Blazej
Naomi
84FF8DBC-AEB7-4642-991C-F962CBE312C1.jpeg
Tobias
_DSC0416-2.jpg
Manuela
bottom of page