top of page

Trespiler - hva koster det?

Har du planer om å pusse opp stuen? Da har du kanskje også vurdert å legge trespiler i tak eller på veggflater? I dette innlegget skal jeg fortelle litt om priser og fordeler med spilehimling.

Spiler på vegg og tak i en enebolig tegnet av undertegnede. Her er det brukt eikepiler med innfeldte ledstriper. De er levert av Trecompaniet og ble behandlet av Sundt Coating.

Foto: Spiler på vegg og tak i en enebolig tegnet av undertegnede. Her er det brukt eikepiler med innfeldte ledstriper. Spilene er levert av Trecompaniet og ble behandlet av Sundt Coating.

I de senere årene har det blitt normalt for mange å droppe gardiner. Det finnes en rekke alternativer på markedet; persienner, plisségardiner, lameller osv.

Tidligere hadde de godt fôrede gardinene hatt flere funksjoner enn kun solskjerming og pynt. Du lurer kanskje på hvorfor jeg snakker om gardiner siden dette egentlig skulle handle om trespiler? Gardiner bidrar med å bedre akustikken i et rom, uten dem kan du oppleve ubehagelig klang i rommet, særlig dersom rommet har mange harde overflater, ingen tepper og minimal møblering. Dette kan du redusere med lydhimling, eller enda bedre: spilehimling eller spilevegg.

Spilehimlingen består av spiler, som, som regel, er festet på en akustisk duk/filt. Både duken og brytningen i spileoverflatene, bidrar til en bedret akustikk.

Ønsker du å oppnå denne effekten på vegg, er det også fullt mulig. Jeg anbefaler at spilene da festes vertikalt for å forenkle rengjøringen (horisontale spiler er støvsamlere).

Når det kommer til priser for trespiler har jeg fått et estimat fra Bjergabygg AS:

  1. 21 x 70 eikespiler 1500 per m2

  2. 21 x 45 eikespiler 1800 per m2

  3. 21 x 45 furu hvitlasert 1400 per m2

  4. 21 x 70 furu hvitlaser 1200 per m2

Priser er eks. mva, ferdig montert av Bjergabygg. Med forbehold om prisendringer.

Avstand 10-12 mm etter deres anbefaling.

Fordeler med trespiler er:

- Bedret akustikk

- Naturlig produkt

- Stilrent

- Moderne

Dersom du ønsker å se på mulighetene for spiler hjemme hos deg, eller trenger andre tips, ta kontakt!

Manuela, arkitekt


Lignende innlegg
Arkiv
Følg MH
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page