Arkitektblogg

April 8, 2020

Planlegger du å fornye hjemmet med litt farge? Det er ikke alltid like lett å finne den rette fargen, her kommer noen tips som kan hjelpe deg i rett retning.

Foto: Ferran Compte

Fargen på bildet heter "Sand Storm" fra Pure & Original. Dette rommet er vestvendt. Fargen kompletteres med lin-og rusttoner og lyst treverk, og strammes opp med mørke/sorte detaljer.

La deg ikke lure av "nøytrale" farger

Når du velger farge til hjemmet ditt, prøv å ikke tenke på hva som er trendy akkurat nå. Hvilken farge liker DU? Hva har du fra før? Hva ønsker du å fremheve i hjemmet ditt? Hvilken eksisterende farger finnes det i hjemmet ditt?

Se på listverket og dørkarmene i hjemmet ditt. Hvilken farge har disse? Er hvitfargen nøytral eller med et hint av gult? Egghvit og bomull er farger som har noe gult i seg, mens klassisk hvit er det vi kaller en nøytral hvitfarge, som har noe sort i seg.

Hvitfarger med en undertone av gult vil fremstå som skitne mot en ren gråtone. De fungerer som regel godt med varme farge...

March 20, 2020

Enkelte ganger får jeg spørsmål om hvordan hverdagen min ser ut. Kanskje du også er nysgjerrig på dette? I dag skal jeg fortelle deg litt mer om det.

Jeg har nå jobbet som arkitekt i 5 år og har alltid noe nytt å lære. Det som er så kjekt med dette yrket, er at en aldri blir fullt utlært. I tillegg jobber arkitekter ulikt, det kommer litt an på om en jobber selvstendig, i bedrift eller i det offentlige. Siden jeg jobber som selvstendig arkitekt, vil jeg naturlig nok fortelle deg om akkurat det. Det å starte for seg selv er både spennende og skummelt, men en har det som regel alltid litt festligere ved å være uredd og prøve nye ting. Jeg startet opp for meg selv høsten 2017, og registrerte bedriften som AS høsten 2018.  Den største kundegruppen min er privatpersoner som ønsker å bygge nytt eller bygge om. I tillegg til dette tegner jeg for utbyggere som vil få utarbeidet eneboliger, tomannsboliger og hytter.

Arbeidsoppgaver

En av fordelene med yrket er at arbeidsoppgavene er så varierte, s...

July 10, 2019

Denne sommeren flytter vi tilbake til Sandnes. Etter 1 år i sommer- og familiebyen Sandefjord, har vi bestemt oss for å returnere til vestlandet. Kortfattet vil denne flyttingen bidra til en mer bærekraftig hverdag.

Med ønske om en riktig god sommer!

Manuela :)

June 17, 2019

Planlegger du å gå igang med oppussing? Kanskje du har kjøpt en bolig med oppussingsbehov, eller kanskje du bare ønsker å oppgradere boligen dere bor i nå?

Det viktigste for å oppnå en helhetlig og god oppussing, er en god plan.

Tenk langsiktig; kanskje du planlegger å utvide eller endre noe annet om 5 år? Da er det viktig å ta dette med i beregningen i en langsiktig plan. Flere av kundene som kontakter meg, har behov for en langsiktig plan. Sammen planlegger vi en helhetlig løsning/konsept for hele boligen som ferdigstilles over tid, av og til i flere trinn.

 Du kan få visualisert nye forslag av overflater og løsninger, slik som på disse bildene. Bildet over er et nytt forslag av hvordan kjøkkenet på bildet under kan se ut. Dermed kan du teste ut hvordan f eks ulike farger kan fungere i rommet.

For å komme igang med planleggingen p egenhånd, kan du lage en moodboard/ samle inn bilder av interiør du liker på f eks Pinterest. Når du har samlet en del inspirasjonsbilder, vil du kanskje oppda...

June 26, 2018

Etter 16 år i Sandnes flytter vi nå tilbake til Sandefjord i august. Det er både vemodig og fint. Jeg klarer ikke helt å gi slipp på vestlandet og kommer derfor til å tilby meg å ta oppdrag i Sandnes /Stavanger /Jørpeland i tiden fremover.

Det blir også spennende å komme til en ny landsdel og treffe nye mennesker og deres drømmer og prosjekter for fremtiden. 

På østlandet har jeg foreløbig ikke et faglig nettverk, alt dette bygger jeg opp fra høsten av.  Dersom du ønsker å komme i kontakt med meg, eller vet om noen jeg bør kontakte, setter jeg pris på en mail /telefon!

Dersom du trenger hjelp til et prosjekt; nybygg, tilbygg, påbygg eller fasadeendring, ta kontakt! 

"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life."
Confucius 

March 30, 2018

Har du planer om å pusse opp stuen? Da har du kanskje også vurdert å legge trespiler i tak eller på veggflater? I dette innlegget skal jeg fortelle litt om priser og fordeler med spilehimling.

Foto: Spiler på vegg og tak i en enebolig tegnet av undertegnede. Her er det brukt eikepiler med innfeldte ledstriper. Spilene er levert av Trecompaniet og ble behandlet av Sundt Coating.

I de senere årene har det blitt normalt for mange å droppe gardiner. Det finnes en rekke alternativer på markedet; persienner, plisségardiner, lameller osv. 

Tidligere hadde de godt fôrede gardinene hatt flere funksjoner enn kun solskjerming og pynt. Du lurer kanskje på hvorfor jeg snakker om gardiner siden dette egentlig skulle handle om trespiler? Gardiner bidrar med å bedre akustikken i et rom, uten dem kan du oppleve ubehagelig klang i rommet, særlig dersom rommet har mange harde overflater, ingen tepper og minimal møblering. Dette kan du redusere med lydhimling, eller enda bedre: spilehimling eller spilev...

July 10, 2017

Å designe et unikt hjem krever kunnskap om både beboerne og tomten. Her forteller jeg mer om hvordan en prosess kan se ut, og rekkefølgen av fasene i en designprosess.

Noe av det første man gjør er å besøke tomten for å bli kjent med den. Sol- og vindforhold, adkomst, vegetasjon og evt utsikt er viktige for byggets utforming og plassering. 

Deretter ser man på reguleringsbestemmelsene for det gitte området. Her finner man hvilke rammer man bør holde seg innenfor for å unngå dispensasjon. Man må etter hvert også vurdere om designen krever en dispensasjon for å oppnå best mulig resultat. Dette vil forlenge søknadsprosessen.

Nå går man inn i skissefasen. Her finner man et konsept for prosjektet. En moodboard vil være til hjelp for å ha noen håndfaste holdepunkter underveis, men den kan man også se nærmere på underveis. Her er det viktig at arkitekt og tiltakshaver har blitt enige om noe de vil gå for. Skissene og den skjematiske designen formes og utvikles sammen med tiltakshaveren. Endringe...

July 9, 2017

Å bygge bolig, et nytt hjem er et stort valg. Mange av oss leter nok i boligkataloger eller på nett etter boliger som kan passe tomten vi skal bygge huset på. Det kan være mange spennende hus i kataloger, utvalget har blitt nokså godt i løpet av de siste årene. Kanskje det er av en generell oppfattelse at det er billigere å bygge et kataloghus, men det er ikke nødvendigvis tilfellet.

Arkitektens oppgave er å designe et hus for deg/dere og dine/deres behov. Dette gjør boligen helt unik. Arkitekten tilpasser byggeriet på best mulig måte til tomten og terrenget og bl a sol- og vindforhold. Samtidig vil arkitekten vurdere helheten utifra ditt/deres ønsker og økonomi. Det er selvfølgelig en stor utgift, men sett i sammenheng med resultatet nødvendigvis ikke større enn om man velger et kataloghus. Disse må også ofte tilpasses tomt og evt endres etter beboernes ønsker og behov.

Arkitekten kan ses på som byggherrens/oppdragsgiverens veileder under hele prosessen. Derfor er det viktig at man har...

Please reload

Lignende temaer

Hvordan velge rett farge?

April 8, 2020

1/6
Please reload

Arkiv
Please reload

Følg oss
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Sandnes

Norway

© 2020  ARKITEKT MANUELA HARDY AS org. nr. 921 486 146

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon